SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lulegymnasterna
Gymnastik för alla

Försäkringar
Alla gymnaster och ledare i Lulegymnasterna är försäkrade via föreningen. Det är försäkringsmäklaren Pensum AB som hanterar Gymnastikförbundets försäkringar i Svedea from 1 oktober 2015.

Gymnasterna kan ha olika försäkringar beroende på ålder och svårighetsnivå.

Basförsäkringen är en grundförsäkring som alla gymnaster i Nybörjarbarngrupperna har. Om de sedan börjar tävla eller träna i disciplinspecifika grupper såsom truppgymnastik, artistisk gymnastik eller parkour måste försäkringsskyddet höjas. Då finns två möjligheter – tränings- eller tävlingsförsäkring.

Träningsförsäkring är obligatorisk för alla kategorier av gymnaster som använder trampett eller trampolin och utför hopp med rotation kring tväraxeln, dvs volter, oavsett redskap.

Tävlingsförsäkringen är som ovan och obligatorisk för alla gymnaster som deltar på tävling med gymnaster från annan klubb. Denna försäkring har alla som vuxit ifrån basförsäkringen. Försäkringen är personlig och knuten till tävlingslicensen.

Försäkringarna gäller för all gymnastikträning samt resa till och från sådan aktivitet.

Samtliga ledare har Riksidrottsförbundets grundförsäkring som innehåller:
- Ansvarsförsäkring
- Förmögenhetsbrottsförsäkring
- Rättsskyddsförsäkring
- Olycksfallsförsäkring (för ledare och funktionär)


Frivillig tilläggsförsäkring
Pensum har tillsammans med Gymnastikförbundet tagit fram en försäkring som kallas S-O-S gymnastik, sjukdom-olycksfall-sjukvård och som gäller dygnet runt och är världsomfattande. Den ger tillgång till gratis privatsjukvård och rätt till ersättning vid olycksfall eller invaliditet. Försäkringen är bra för er som inte redan har motsvarande försäkring genom er fackförening eller arbetsgivare. Då kan denna vara ett alternativ. För dem som saknar inkomst är det extra viktigt att se över sin olycksfalls- och sjukförsäkring eftersom framtida ersättningar från Försäkringskassan baseras på årsinkomsten.

Mer information om försäkringarna med fullständiga villkor och ersättningsnivåer finns på www.pensum.se och www.gymnastik.se

När olyckan är framme...
Har du behov av att komma i kontakt med Pensum går du in på www.pensum.se. Under SPORT finner du Gymnastik med mer information om kontakt och skadeanmälansblankett. Blanketten finns även att hitta under DOKUMENT på samtliga discipliners sida.

Skador som inträffade från och med 1 oktober 2015 ska anmälas till Svedea på telefonnummer: 0771-160 199