SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lulegymnasterna
Gymnastik för alla

Visselblåsning

En trygg idrott är en idrott fri från mobbning, trakasserier, hot, våld och övergrepp. En frizon där alla känner sig välkomna och

delaktiga och får delta och utvecklas efter sina egna förutsättningar.

 

För att vi ska få en trygg miljö behöver vi arbeta utifrån den värdegrund som idrottsrörelsen gemensamt kommit fram till. Den omfattar de fyra grundpelarna:

  • Glädje och gemenskap
  • Demokrati och delaktighet
  • Allas rätt att vara med
  • Rent spel

Inom idrottsrörelsen råder nolltolerans mot all form av mobbning, trakasserier, hot, våld och övergrepp. Alla – både barn, ungdomar och vuxna – ska kunna idrotta utan att riskera att utsättas för detta. 

Hitta rätt om värdegrunden bryts

  • Om du är orolig för någonting i föreningen ska du i första hand vända dig till föreningens barn- och ungdomsansvarig. I Lulegymnasterna är det just nu vår kassör Margareta Bäckström Lindgren. Hon nås via epost kassor@lulegymnasterna.com 
  • Om det finns hinder att vända sig till föreningens barn- och ungdomsansvarig såsom personkopplingar eller oro, kan du höra av dig till Gymnastikförbundets Gymnastikombudsman på 08-699 64 76 eller gymnastikombudsman@gymnastik.se
  • Om ett ärende inte kan hanteras av varken förening, eller gymnastikombudsmannen kan du kontakta idrottsombudsmannen på 08-627 40 10 eller idrottsombudsmannen@rf.se. Vid hög belastning kan det vara svårt att komma fram på telefon – lämna ett meddelande eller skicka e-post så blir du kontaktad. Idrottsombudsmannen kan till exempel vägleda kring polisanmälan.
  • Om du inte vill eller vågar vända dig till idrottsombudsmannen direkt kan du använda den anonyma och krypterade visselblåsartjänsten, (https://report.whistleb.com/sv/riksidrottsforbundet) där idrottsombudsmannen tar emot ärenden.
  • Kontakta polisen vid brott. Grundregeln är att idrottsrörelsen själv hanterar ärenden som bryter mot RF:s stadgar. Misstänker du ett brott ska du kontakta polisen och gäller det orosanmälan ska du vända dig till socialtjänsten. Om du är osäker så hjälper idrottsombudsmannen dig med råd.
 
SOCIALA MEDIER
SPONSORER
STÖD LULEGYMNASTERNA
VI ÄR EN DEL AV