SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lulegymnasterna
Gymnastik för alla
Manlig Artistisk Gymnastik (MAG)

Välkommen till Manlig Artistisk Gymnastik!
Bild: Timmy Kristoffersson
Inom Manlig Artistisk Gymnastik (MAG) finns sex olika grenar som ställer väldigt olika krav på gymnasten. De kräver omfattande träning och allsidig fysisk kapacitet.

Fristående
Här ska gymnasten utföra ett program/serie, bestående av volter och olika gymnastiska moment. Även balans- och styrkeövningar ingår. En serie ska vara 50-70 sekunder lång.

Bygelhäst
Det gäller att under ständig rörelse utföra övningar på hästens olika delar. Svårighetsgraden påverkas främst av hur händerna placeras: på byglarna, eller ”på lädret” utanför eller mellan byglarna.

Ringar
Här varvas svingövningar med styrkekombinationer. Det klassiska korset finns idag i många varianter och de allra främsta ser ut att upphäva alla tyngdlagar när de visar vad de kan i denna gren.

Hopp
Detta är den snabbaste grenen där man efter ett anlopp på 25 meter utför ett hopp med handisättning på den 135 cm höga hästen. Höga och långa hopp eftersträvas och landningar utan steg avgör oftast denna gren.

Barr
Även om barr brukar räknas som en stödgren har svingövningar på senare tid blivit allt vanligare. Man ska utföra både stödjande och hängande övningar över och under de två parallella holmarna.

Räck
Denna gren brukar vara den mest spektakulära på grund av de ”släpp” som utförs. Att släppa greppet om stången, utföra en volt med eller utan skruv, och åter ta tag är idag obligatoriskt.

Information från Svenska Gymnastikförbundets hemsida gymnastik.se
Marcus Stenberg ett steg närmare Youth Olympic Games
2018-06-26 09:23
Marcus Stenberg gjorde en suverän  prestation under Midsommarhelgens tävlingar i Baku.
Marcus har med 74,131 och 20:e i mångkamp säkrat Europas 14:e plats för Sverige till YOG i Buenos Aires. Vem som slutligt åker bestäms efter JEM i början på augusti. 
 
 Lär mer om juniorlandslagets prestationer HÄR
Testhelg Malmö 3-4 mars 2018
2018-02-04 10:47
I helgen har några av våra killar varit med på Testhelg i Malmö.
Syftet med helgen är att ge gymnasterna en möjlighet att testa sina kunskaper inom Atletisk (styrka och smidighet) och Teknik. Det nationella Testsystemet är ett komplement till Manlig Artisitk Gymnastiks (MAG)Tävlingsprogram.
MTK (Manliga Tekniska Kommittén) inbjuder pojkar födda 2005-2008 till Nationell  I Tävlingsprogrammet ryms inte alla moment (övningar,styrka, smidighet) som krävs för att säkerställa den bästa och mest långsiktigagymnasten. Därför är det Nationella Testet ett bra komplement för tränare och gymnaster att säkerställa gymnastens utveckling inom alla de viktiga övningar som MAG behöver.
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Lulegymnasterna, 05/01 18:09 
 
SOCIALA MEDIER
SPONSORER
STÖD LULEGYMNASTERNA
VI ÄR EN DEL AV