SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lulegymnasterna
Gymnastik för alla
Kvinnlig Artistisk Gymnastik (KvAG)

Välkommen till Kvinnlig Artistisk Gymnastik!
Bild: Timmy Kristoffersson
Kvinnlig Artistisk Gymnastik (KvAG) är en väldigt allsidig gren av gymnastiken där du utmanar kroppens styrka, balans, smidighet och koordination. KvAG består av fyra grenar hopp, barr, bom och fristående.

Hopp
Detta är den snabbaste grenen där man efter ett anlopp på 25 meter utför ett hopp med handisättning på hästen. Höga och långa hopp eftersträvas och landningar utan steg avgör oftast denna gren.

Barr
I barr har tekniken förändrats och närmat sig herrarnas räck. Barren har numera försetts med mycket elastiska runda holmar. Dessa holmar är dessutom mycket smalare än de var tidigare, vilket gör att gymnasterna har betydligt lättare att behålla greppet. Avståndet mellan holmarna har ökat och detta har förändrat hela övningsförrådet. Gymnasten svingar numera i olika varianter runt höga holmen och utför olika volter mellan och över holmarna. Gymnasterna utför också förflyttningar mellan höga och låga holmen genom olika flygelement.

Bom
Bom har utvecklats till en gren med mycket akrobatik. Nästan allt som går att utföra på golvet går också att utföra på bommen, eller som in- och avhopp.

Fristående
Friståendeytan är 12x12 m. Golvets konstruktion är idag fjädrande, vilket gör att gymnasterna idag tävlar på mycket svåra volter. Fristående består även av mycket dans till musik, men de akrobatiska momenten har blivit fler och svårare.

För att bli en duktig KvAG gymnast krävs styrka, flexibilitet, explosivitet, god koordination, mod och en stark vilja samt ett brinnande intresse för gymnastik.

Information från Svenska Gymnastikförbundets hemsida gymnastik.se
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Lulegymnasterna, 15/08 13:39 
 
SOCIALA MEDIER
SPONSORER
STÖD LULEGYMNASTERNA
VI ÄR EN DEL AV