SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lulegymnasterna
Gymnastik för alla
Truppgymnastik

Välkomna till Truppgymnastik!
Bild: Timmy Kristoffersson
Truppgymnastik är en lagsport med herr, dam- och mixade klasser. Tre grenar ingår i tävlingsmomentet - fristående, tumbling och trampett. Varje trupp består av 6–20 gymnaster (beroende på tävling). Sverige tillhör världseliten inom truppgymnastik och tävlingarna lockar ofta en stor och entusiastisk publik. På den internationella arenan går sporten under namnet TeamGym och är på framfart i flera europeiska länder.

Disciplinen karaktäriseras av fart, styrka och akrobatik på hög nivå samt ett samarbete mellan individerna i laget. Även utanför tävlingsarenan är truppgymnastiken en stor sport som barn, unga och vuxna tränar i föreningarna runt om i landet. Bland gymnastikens discipliner är truppgymnastiken den största.

Fristående
Truppen genomför ett program till musik. Ett friståendeprogram kräver god koreografi, samtidighet, utstrålning och god teknik i gymnastiska övningar.

Tumbling
Här genomförs tre voltserier av olika svårighetsgrad, både framåt och bakåt, på ett golv med lite studs. Golvet är 15 m långt och 2 m brett.

Trampett
I denna gren genomförs övningar med trampett och hoppbord. Trupperna visar upp tre olika hoppvarv. De främsta gymnasterna utför i denna gren avancerade övningar, som till exempel trippla volter med 2,5 skruv. I trampetten kan de snurra med tyngdpunkten ca 5 m över golvet.

Information från Svenska Gymnastikförbundets hemsida gymnastik.se

Luleå Truppcup avgjord i Luleå Energi Arena
2017-11-13 17:21
Luleås C-klasstrupper
Lulegymnasternas Trupp 3b/4 tog hem tre av sex grensegrar och totalsegern i C-klassen. Nästan 6 poäng före tvåan Gemini Gymnastics Oxar. Trupp 2bs tjejer var bara 0,3 poäng från andraplatsen.
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Lulegymnasterna, 05/01 18:09 
 
SOCIALA MEDIER
SPONSORER
STÖD LULEGYMNASTERNA
VI ÄR EN DEL AV