SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lulegymnasterna
Gymnastik för alla

Varmt välkomna till Lulegymnasterna!
Under en stor del av 1900-talet var tre gymnastikföreningar verksamma sida vid sida inom Luleå kommun: Luleå Gymnastikförening, Skurholmens Gymnastikförening och Gymnastikklubben Stjärnan. Den 29 oktober 1969 skedde en sammanslagning av dessa föreningar och skapade en stark och mångsidig förening – Lulegymnasterna.

Föreningens motto är "- Gymnastik för alla". Det innebär för oss att vi ständigt jobbar med att försöka erbjuda rörelseglädje för alla åldrar oavsett förutsättningar. Lulegymnasterna är en del av Svenska gymnastikförbundet och deras verksamhetsidé är "Rörelse genom hela livet". Det är någonting som vi inom föreningen jobbar med, att ge våra medlemmar ett aktivt liv fyllt av träningslust.

Föreningen består av ca 900 medlemmar i alla åldrar. Idag bedriver vi träningverksamhet för barn och unga i åldrarna 2-12 år med inriktning på lek och motorisk träning,Alla kan gympa, gruppträningar samt Parkour - Freerunning - Tricking (PFT). Vi erbjuder också tävlingsverksamhet inom disciplinerna Kvinnlig Artistisk Gymnastik (KvAG), Manlig Artistisk Gymnastik (MAG) och Truppgymnastik.

Föreningen har alltid velat att all gymnastik ska ledas på ett säkert sätt och med rätt förutsättningar. För att uppnå detta satsar vi på ledarutbildningar inom alla discipliner och en stor del av vår verksamhet utförs i specialanpassade gymnastikhallar. I dagsläget har vi två specialhallar att tillgå, VoltArenan och Arcushallen, där båda är försedda med specialanpassade redskap och hoppgropar.

Vi är även stolta över att föreningen år 2019 blev utsedd till “Årets förening” av Gymnastikförbundet Norr och att vi 2018 hade ledaren Lars Stenberg att bli utsedd till “Årets tränare” både i regionen men också i hela landet!

 

 
SOCIALA MEDIER
SPONSORER
STÖD LULEGYMNASTERNA
VI ÄR EN DEL AV